• info@vvneerbeek.com
  • 046-4379154

Jeugdkamp 2017

Vrijdag 30 juni

Eindelijk was het zover….. Het jaarlijkse jeugdkamp van VV Neerbeek. Dit jaar vond het kamp weer plaats bij Woutershof, Kinrooi.

Vanaf 18.00 uur druppelden de enthousiaste jeugdleden binnen en mochten ze zich installeren in de slaapzalen. Elk team had zijn eigen zaal, met twee jeugdleiders.

Na het verkennen van de kampplaats begonnen we met een super gezellige bingo avond, onder het genot van een hapje en een drankje. De nummers van de bingoballen werden omgeroepen door onze bingo dames: Ilona en Angelique. Na controle door bingobink Jim, wisten vele deelnemers mooie prijzen binnen te slepen.

De avond werd afgesloten met een disco, waarbij de voetjes veelvuldig van de vloer gingen (vooral als de vloer lava was).

Zaterdag 1 juli

Na een korte nacht (voor de begeleiding was de nacht traditioneel een stuk korter dan voor de kids), begonnen we vol goede moed aan dag 2.  Helaas waren de weergoden ons dit weekend niet zo goed gezind, dus na het ontbijt en het ontvangst van onze mini-Fjes (en andere kinderen die niet bleven slapen), gingen we aan de slag met een spellenmiddag binnen. De kinderen gingen in groepjes aan de slag met boogschieten, sjoelen, torens bouwen, kegelen, darten en XL Jenga.

Tijdens de lunch mochten de kinderen genieten van een heerlijk broodje spek en ei en hoopten we op een droge middag. Dat wilde niet meteen lukken, dus wegens het daverende succes van de avond ervoor, haalden we de bingoballen nog een keer tevoorschijn. Vol overgave deden de kinderen hier weer aan mee en het regende (behalve regenwater) wederom prijzen.

Uiteindelijk klaarde het weer een beetje op en konden we toch nog naar buiten voor de zeskamp. Er was een opblaasbare stormbaan, boogschieten, bal-in-ton-schieten,  familie-ski-lopen, touwtrekken, spijkerbroek-hangen en natuurlijk het beroemde “appel-in-panty-op-je-hoofd-fles-omver-kegelen”.

De kinderen verzonnen ook zelf een bezigheid waarmee ze zich tijdens de buien toch konden bezig houden zonder kletsnat te worden: bal hooghouden in het prieel buiten.

Dit prieel kwam ook goed van pas tijdens de BBQ. Helaas was het toen ook niet helemaal droog, dus onze grillmasters Jos en Maurice stonden met de barbecues in het prieel en de kinderen konden hun lekkernijen in de eetzaal nuttigen.

Na de BBQ werd het warempel nog mooi weer. Meteen werd het kampvuur ontstoken. Nadat er afscheid was genomen van de mini-Fjes hebben spelers en begeleiders de rest van de avond van dit kampvuur kunnen genieten en lekker buiten kunnen spelen. Het werd een avond vol diepzinnige gesprekken met een aantal niet nader te noemen spelers en daarnaast rolden er regelmatig tranen over wangen van het lachen.

Zondag 2 juli

De laatste dag. Er was ons mooi weer beloofd. Die belofte werd niet helemaal nagekomen door de buienradar.

We begonnen de dag met het opruimen van de slaapzalen en inpakken van de spullen. Vooral voor de JO13 was dit een hels karwei. Behalve dat daar de penetrante lucht hing van puber-zweetsokken in combinatie met chips, had het daar op wonderbaarlijke wijze snoepgoed geregend.

Na het ontbijt stond er een voetbaltoernooi op het programma. Ondanks een aantal buien kon dit gewoon doorgaan. Het ging er af en toe verhit aan toe, maar het grootste gedeelte van de spelers kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Tussendoor konden we, samen met een horde wespen, genieten van een stukje fruit. Na afloop van het toernooi werd de honger gestild met een broodje knakworst.

Toen moest de tijd nog even worden gedood totdat de ouders kwamen. De kinderen, die niet niet al half zaten te slapen, vulden dit in met het zoveelste potje bal hooghouden in het prieel.

Het was een zeer geslaagd jeugdkamp, met weinig ongelukken, tot onze verbazing maar 1 gevonden voorwerp, een hele leuke groep kinderen die weinig last leken te hebben van de weersomstandigheden en een enthousiaste groep leiders.

Iedereen bedankt voor de inzet en de gezelligheid…

En een speciaal dankwoord voor onze gulle sponsoren Paul Kuipers van de Dagwinkel en Den Pelikaen en Tim van Wijnbergen van de Plus!!!

Tags:

Geen reacties

Laat een reactie achter