• info@vvneerbeek.com
  • 046-4379154

Nieuwjaarstoespraak

Traditiegetrouw kijken we tijdens de Nieuwjaarsreceptie even kort terug op het afgelopen jaar en blikken we voorzichtig vooruit op het nieuwe jaar. Als we naar het eerste deel van het afgelopen jaar kijken, kun je met de degradatie van het 1e en 2e team natuurlijk niet spreken van een succesvolle periode van de club. Spelers bleven weg, punten bleven uit en het was aftellen tot de laatste wedstrijd. Toch was niet alles negatief. We zagen namelijk dat clubliefde nog bestaat. De vaste kern van clubjongens was – ondanks een naderende afstraffing – elke week aanwezig en werd aangevuld met veteranen, oud-leden en jongens die uit clubliefde twee of zelfs drie wedstrijden op een zondag speelden of het team en de club uit hielpen door te vlaggen. Grote klasse! De huidige resultaten van het 1ste, 2de en 3e vallen nog wat tegen, maar we weten zeker dat de trainers, leiders, stafleden en spelers na de winterstop het tij gaan keren.

Dat naast clubliefde ook vriendschap een groot goed is binnen een vereniging bewees het vriendenteam. Het gehele seizoen waren ze in groten getale aanwezig op het trainingsveld en in de kantine en hadden ze samen één en hetzelfde doel: kampioen worden met vrienden. En dat lukte. De beslissingswedstrijd in Meers had alles wat voetbal zo mooi maakt. Een dikke voorsprong, een onverwachte achterstand, kramp, zenuwen, strijdlust, acht minuten blessuretijd, een gelijkmaker, een zenuwslopende penaltyserie, een uitblinkende keeper en spelers met stalen ballen. De schaal is nu nergens meer te vinden, maar hij ging uiteindelijk mee naar Neerbeek. Ook voor onze eigen veteranen en de veteranen van Sweikhuizer Boys was het feest. Beide teams werden voor het tiende jaar op rij kampioen.

Feest was het ook voor de JO13 en de JO10 die allebei knap kampioen werden in hun competitie. Het is sowieso een feest om op de zaterdagen als de jeugd speelt aanwezig te zijn. Het plezier van de vele jeugdleden, de hulp van de ouders, het aanwezige publiek en het harde werk van de mensen achter de bar en van de enthousiaste jeugdleiders laten zien dat de jeugd van Neerbeek leeft en dat de club een mooie toekomst tegemoet gaat. Zeker als je ziet dat de eerste jeugdspelers zich al melden bij de senioren. Daar is de club zeer blij mee en mag de jeugdafdeling erg trots op zijn.

In 2018 bestaat VV Neerbeek 40 jaar. Dit jubileum wordt gevierd op vrijdag 2 maart en in het weekend van 11, 12 en 13 mei. Veertig jaar VV Neerbeek, veertig jaar vol hoge pieken, diepe dalen, zwaar bevochten overwinningen, onvergetelijke feesten en eeuwige vriendschappen. Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers, leden, sponsors en iedereen die VV Neerbeek een warm hart toedraagt. Zonder jullie is er immers geen VV Neerbeek. Dank jullie wel. Voor nu een prettig  2018 en laten we er samen een mooi jaar van maken.

Geen reacties

Laat een reactie achter