• info@vvneerbeek.com
  • 046-4379154

Corona Update

Beste leden van VV Neerbeek.

Het is een aparte tijd waarin we nu leven. Het coronavirus heeft een grote impact op ons dagelijks leven. Onze gedachten gaan uit naar alle leden, vrijwilligers, sponsoren en supporters, en hun families en vrienden, die in hun directe omgeving reeds met het coronavirus te maken hebben gehad. Ook wensen wij onze sponsoren die hard geraakt worden door teruglopende omzetten, of erger nog, door tijdelijke sluiting van hun zaak, heel veel sterkte in deze voor hen extra moeilijke tijd.

Afgelopen dinsdag heeft het kabinet bekend gemaakt dat de reeds bestaande maatregelen verlengd worden tot en met dinsdag 28 april. Als reactie hierop heeft de KNVB besloten om het amateurvoetbal voor het seizoen 2019/2020 niet meer te hervatten. Een heftig besluit dat heel dubbel klinkt voor onze vereniging, maar ook een begrijpelijk besluit in een tijd waarin gezondheid belangrijker is dan sport. Hopelijk kunnen we het seizoen 2020/2021 op een normale wijze beginnen. De competitie-indelingen voor komend seizoen zullen exact gelijk zijn aan de indelingen van dit seizoen. Er zullen geen teams promoveren of degraderen en er worden geen kampioenen uitgeroepen. Het besluit om het amateurvoetbal niet meer te hervatten geldt voor alle teams, dus voor jeugd, heren senioren, vrouwen senioren en veteranen. Een kanttekening hierbij is dat wanneer vanuit het kabinet, RIVM en/of de gemeente Beek besloten zal worden dat sportparken weer opengesteld mogen worden, wij dan graag bekijken of trainingen hervat kunnen worden en of er eventueel kleine toernooitjes of oefenwedstrijden gespeeld kunnen worden. Maar uiteraard alleen als dit qua gezondheid en veiligheid verantwoord is. Het sportcomplex van VV Neerbeek blijft in ieder geval tot en met 28 april gesloten.

Naast het voetbal, worden vanuit VV Neerbeek zo nu en dan ook andere activiteiten georganiseerd. Deze zullen ook beïnvloed worden door deze verlenging (en mogelijk nog volgende verlengingen) van de maatregelen tegen het coronavirus. Ze worden waar nodig aangepast, verplaatst of zelfs afgelast. Bij deze beslissingen staat de gezondheid van onze leden en vrijwilligers voorop. U wordt hierover geïnformeerd via onze website.

Al met al heeft het coronavirus ook op VV Neerbeek een behoorlijke impact. Niet alleen qua voetbal, maar ook financieel. Qua voetbal, onder andere omdat ons eerste elftal leek af te stevenen op een mogelijk kampioenschap in de vijfde klasse, hetgeen een prachtige prestatie en mooi succes zou zijn geweest, maar dat we door de beslissing van de KNVB nu helaas in rook op zien gaan. Qua financiën omdat we nog aan de bak moeten om het financiële plaatje voor dit seizoen rond te krijgen. We zijn of gaan in contact met de Gemeente Beek, de KNVB en de Rijksoverheid om aanspraak te maken op mogelijk beschikbare subsidies en regelingen die ons kunnen helpen om de vaste kosten te kunnen blijven betalen.

We hopen dat we kunnen rekenen op steun en begrip van onze sponsoren, leden, vrijwilligers, supporters, etc.. Deze tijd raakt ons allemaal, maar als we samenwerken komen we hier zeker weer sterk genoeg uit.

Pas goed op jullie zelf en op elkaar, zodat straks de bal weer kan gaan rollen.

VV Neerbeek.

Geen reacties

Laat een reactie achter